Pita: •400 g liszt •2 dkg élesztő •240 ml víz •1 teáskanál cukor •1 teáskanál só Töltelék:40 dkg csirkemell • 6 evőkanál olaj • 4 gerezd fokhagyma • 4 teáskanál gyros-fűszerkeverék • 1 teáskanál pirospaprika • kakukkfű •só • bors
A pitához a hozzávalókat összegyúrom,majd 1 órát kelesztem.Szárazra törölt serpenyőt felforrósitod,majd a vékonyra nyújtott tésztakorongokat addig sütöd amig kicsit megpirul. Az olajat a gyros-fűszerkeverékkel, kakukkfűvel pirospaprikávalés a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A húst csíkozd fel, és áztasd a pácba. Én ezt már aznap reggel megcsinálom,hagy pácolodjon pár órát.A serpenyőt forrósítsd fel olaj nélkül, és a húscsíkokat hirtelen megsütöd,majd fedővel letakarod és készre párolod.A végén leveszed a fedőt és lepiritod a levet amit engedett. Én általában görögsalit szoktam csinálni hozzá,sültkrumplival tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.