GYönyörű a KENYÉR.....
Kovász:
Sütés előtti este bekeverem a kovászt.
- 40 dkg liszt BL 80,
- 1 dkg élesztő
- 3 dl víz,
Ezekből egy fakanál segítségével galuskaszerű masszát készítek, és lefedve a konyhapulton hagyom.
Másnap
50 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
1 ek burgonyapehely
2 dkg só,
2 dkg friss élesztő
2 ek, olaj
3 dl víz ( ez lehet több vagy kevesebb a liszt minőségétől függ )
Elkészítése:
A hozzávalókat, kimérem egy kelesztő tálba, ( a víz, és az olaj kivételével, ) és az egész kovászt hozzáadom, a vizet is adagolva nagyon jól kidogozom. Ha már a tészta elválik a táltól akkor az olajt bele dogozom, és letakarva, kb 2 -2, 20 percig kelesztem. Az első 40 percnél átgyúrom majd vissza teszem kelni , ha már szépen meg kelt ekkor kiborítom egy munkalapra, és megformálom,és amibe sütöm kibélelem szilikonos sütőpapírral. Itt is hagyom kelni 20 percig, majd bevágom a tetejét, és még addig kelesztem míg a bevágások szépen kinyílnak. Ekkor már a sütő előmelegítve van, a tésztát bespiccelem vizel és a tetőt is majd 250 fokon sütöm kb 1,20 percig de ez sütőtől függ. Majd az utolsó 10 – 15 percben tető nélkül addig míg a kívánt színt el nem éri. Majd rácsra tesszük és meg spricceljük vizel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.