1 csomag leveles tészta, 30 dkg párizsi egészben, só, bors, reszelt eidami /de bármilyen sajt megfelel/, 1 kozepes doboz tejfol /180 g/, 1 tojás
A párizsit feldaraboljuk szálakra, vagy kockára ízlés szerint. Egy tálban felverjuk a tojást, hozzáadjuk a tejfolt, sźzuk, borsozzuk /enyhén/, beletesszuk a feldarabolt párizsit és a reszelt sajtot. Elkeverjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, hogy egy 26 cm-es kerek jénai tálban elhelyezhessuk. Miután elhelyeztuk a tésztát a tálban, beleontjuk a tojásos-tejfolos keveréket a tetejére is szórhatunk sajtot. Ha maradt a leveles tésztából a tetejét díszíthetjuk vele. 200 fokra elomelegített sutoben sutjuk kb.20 percig. Miután kihult felszeleteljuk.
Készíthetjuk úgy is, hogy egyszeruen kinyújtjuk a tésztát a tejfolos-sajtos ontetet csak ráontjuk, vygy a tésztából kosárkákat formálunk és az erre alkalmas formába helyezzuk, és ebbe toltjuk az ontetet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.