Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Gyors torta dobos krémmel

felvitel dátuma: 2011-08-13 18:14:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2386
részletes recept
Gyors torta dobos krémmel
Hozzávalók 3 személyre:

A lapokhoz:

  • 6 evőkanál olaj
  • 6 kanál tej
  • 6 kanál cukor
  • egy kevés szalakáli
  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyit felvesz

A  krémhez :

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A torta lapjaihoz összekeverjük egy tálban a hozzávalókat. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk. a liszt mennyiségét csak saccolni tudom, kb. 50 dkg ( nekem most egy kicsit keményre sikerült). Kis cipókat formálunk belőle, és palacsinta formájú lapokat sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 lapot kapunk. (Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért dupla adagból szoktam készíteni) A lapokat felforrósított  száraz palacsintasütőben sütjük. Érdemes több lapot előre kinyújtani, mert nagyon hamar megsülnek. amikor a felső fele már fehér a tésztának, egy lapát segítségével( én feldobom) megfordítjuk, pár perc alatt az a fele is szép pirosra sül.

Amíg a lapok hűlnek, elkészíthetjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és gyakran megkavarjuk, megelőzve ezzel , hogy bebőrösödjék. Ha már langyosra hűlt, apránként hozzáadjuk a  szobahőmérsékletű vajat vagy margarint. Megkenjük vele a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is bevonhatjuk vele( ha esetleg kimarad annyi a krémből). De akár glazúrral is, vagy olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.

A tetjét tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: nekem nem igazán szokott sikerülni a lapok kerek formára való nyújtása, ezért egy fedő segítségével körbevágom, mielőtt a palalcsintasütőbe helyezném.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 13

Marikám, nagyon tetszik a tortád, kipróbálom biztosan. Nagyon aranyos a díszítése is, a férjed is biztosan orult neki. Puszillak!

0/10 nemeth-ek 2011 augusztus 13

Köszönöm , Anna! Igen nagyon tetszett a férjemnek is! Érdemes kipróbálni, szerintem nem fogsz csalódni! Puszi neked is!

10/10 Hani 2011 augusztus 13

Nagyon jó ez a torta recept! Nem is gondoltam, hogy így készül a tésztája, nagyon különleges! Tetszik a megjegyzésben a praktikád :-)!

0/10 nemeth-ek 2011 augusztus 14

Köszi, Hani ! Gondoltam hátha segítek vele valakinek! :) A lapok pedig nagyon finomak!

0/10 marika 2011 augusztus 16

Nagyon ötletes a tortád,csak azt nem olvastam,hogy mennyi margarint kell a krémbe tenni?Megsütöm én is,hamarosan!

0/10 nemeth-ek 2011 augusztus 16

A hozzávalókban ott van, hogy 25 dkg vaj vagy margarin! Köszönöm a dícsérő szavakat és sok sikert kívánok a kipróbáláshoz!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*