Marikám, nagyon tetszik a tortád, kipróbálom biztosan. Nagyon aranyos a díszítése is, a férjed is biztosan orult neki. Puszillak!
lapokhoz:
AA krémhez :
A torta lapjaihoz összekeverjük egy tálban a hozzávalókat. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk. a liszt mennyiségét csak saccolni tudom, kb. 50 dkg ( nekem most egy kicsit keményre sikerült). Kis cipókat formálunk belőle, és palacsinta formájú lapokat sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 lapot kapunk. (Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért dupla adagból szoktam készíteni) A lapokat felforrósított száraz palacsintasütőben sütjük. Érdemes több lapot előre kinyújtani, mert nagyon hamar megsülnek. amikor a felső fele már fehér a tésztának, egy lapát segítségével( én feldobom) megfordítjuk, pár perc alatt az a fele is szép pirosra sül.
Amíg a lapok hűlnek, elkészíthetjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és gyakran megkavarjuk, megelőzve ezzel , hogy bebőrösödjék. Ha már langyosra hűlt, apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint. Megkenjük vele a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is bevonhatjuk vele( ha esetleg kimarad annyi a krémből). De akár glazúrral is, vagy olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.
A tetjét tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: nekem nem igazán szokott sikerülni a lapok kerek formára való nyújtása, ezért egy fedő segítségével körbevágom, mielőtt a palalcsintasütőbe helyezném.
Marikám, nagyon tetszik a tortád, kipróbálom biztosan. Nagyon aranyos a díszítése is, a férjed is biztosan orult neki. Puszillak!
Köszönöm , Anna! Igen nagyon tetszett a férjemnek is! Érdemes kipróbálni, szerintem nem fogsz csalódni! Puszi neked is!
Nagyon jó ez a torta recept! Nem is gondoltam, hogy így készül a tésztája, nagyon különleges! Tetszik a megjegyzésben a praktikád :-)!
Köszi, Hani ! Gondoltam hátha segítek vele valakinek! :) A lapok pedig nagyon finomak!
Nagyon ötletes a tortád,csak azt nem olvastam,hogy mennyi margarint kell a krémbe tenni?Megsütöm én is,hamarosan!
A hozzávalókban ott van, hogy 25 dkg vaj vagy margarin! Köszönöm a dícsérő szavakat és sok sikert kívánok a kipróbáláshoz!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.