Almásokhoz:
Túróshoz:
Az almát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel, magházát kivesszük, és a Konyhai Mindenttudóban apróra daráljuk.
Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe öntjük, hozzáadunk 2,5 dl vizet és puhára főzzük az almát.
Közben a Mix-Fixbe öntjük az 1,75 dl vizet, beleöntjük a pudingporokat és csomómentesre rázzuk.
Amikor az alma megfőtt, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a mandulát, amit a Magas Turbó Aprítóban megdarálunk.
A vajat megolvasztjuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
A tepsinket kikenjük olvasztott vajjal.
Elkészítjük a túró tölteléket is.
A túróhoz keverjük a cukrot, majd a kandírozott gyümölcsöket. Félretesszük és elkezdjük készíteni a réteseinket.
Egy réteslapot kiterítünk a konyhapultra és megkenjük olvasztott vajjal. Erre ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük. Megszórjuk darált mandulával.
Az almatöltelék felét ráhalmozzuk a réteslapra. Kirakjuk babapiskótával és óvatosan feltekerjük a rétest.
Tepsire tesszük, tetejét vajjal kenjük.
Megint jönnek a rétes lapok, az előzőekben leírt módon eljárva, és erre pedig a pudingos alma másik fele kerül. Feltekerjük, mehet a tepsire és megkenjük. Ennek a két rétesnek a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával.
A harmadik rétesünk lapjaival is hasonlóan bánunk, csak az őrölt mandula helyett egy kis zsemlemorzsával szórjuk meg.
Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, feltekerjük és mehet a tepsire ő is. Tetejét vajjal kenjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a rétesünket.
Hidegen szeleteljük.
A túrósat porcukrozva kínáljuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.