Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gyors rétesek

felvitel dátuma: 2012-10-19 18:48:30       mai nézettség: 3       nézettség: 1862
részletes recept
Gyors rétesek
Hozzávalók 8 személyre:
  • 6 db Tante Fanni Friss Gasztro Réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin

Almásokhoz:

  • 75 dg alma
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl + 1,75 dl víz
  • 2 cs. mandulás pudingpor (főzős)
  • 9 db babapiskóta
  • 10 – 15 dkg mandula

Túróshoz:

  • 20 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
  • kicsi zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az almát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel, magházát kivesszük, és a Konyhai Mindenttudóban apróra daráljuk.

Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe öntjük, hozzáadunk 2,5 dl vizet és puhára főzzük az almát.

Közben a Mix-Fixbe öntjük az 1,75 dl vizet, beleöntjük a pudingporokat és csomómentesre rázzuk.

Amikor az alma megfőtt, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.

Hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, elkészítjük a mandulát, amit a Magas Turbó Aprítóban megdarálunk.

A vajat megolvasztjuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.

A tepsinket kikenjük olvasztott vajjal.

Elkészítjük a túró tölteléket is.

A túróhoz keverjük a cukrot, majd a kandírozott gyümölcsöket. Félretesszük és elkezdjük készíteni a réteseinket.

Egy réteslapot kiterítünk a konyhapultra és megkenjük olvasztott vajjal. Erre ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük. Megszórjuk darált mandulával.

Az almatöltelék felét ráhalmozzuk a réteslapra. Kirakjuk babapiskótával és óvatosan feltekerjük a rétest.

Tepsire tesszük, tetejét vajjal kenjük.

Megint jönnek a rétes lapok, az előzőekben leírt módon eljárva, és erre pedig a pudingos alma másik fele kerül. Feltekerjük, mehet a tepsire és megkenjük. Ennek a két rétesnek a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával.

A harmadik rétesünk lapjaival is hasonlóan bánunk, csak az őrölt mandula helyett egy kis zsemlemorzsával szórjuk meg.

Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, feltekerjük és mehet a tepsire ő is. Tetejét vajjal kenjük.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a rétesünket.

Hidegen szeleteljük.

A túrósat porcukrozva kínáljuk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedények
  • Mix-Fix
  • Magas Turbó Aprító
  • Új Hullám Keverő
  • Mesterfogás Keverő
  • Új Generációs Kenyérvágó kés a szeleteléshez
  • Új Hullám Porcukorszóró
  • Kenőecset
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*