40dkg liszt
15dkg zsír
félcsm stőpor,
2dkg élesztő
1dl tej
1db tojás,
3 evk.porcukor +porcukor a szóráshoz.
1csm vanilin cukor
1csm Dr.Oetker Házi krémes krémpor és hozzá 8dl tej
vagy a krémpor hiányában:1csm vanilia puding,1 ráma margarin,3dl tej,20dkg porcukor,+porcukor a szóráshoz.
A lisztet,cukrot,sütőport,vanilincukrot elkeverjük és hozzáadjuk a zsírt,amivel elmorzsoljuk,utánna jöhet a tojás és az 1dl cukros langyos tejben felfuttatott élesztő.Összedolgozzuk,két részre osztjuk,két bucit gyúrunk belőle és lisztezett deszkán kinyújtjuk a két lapot.Tepsi hátán 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.A krémport 8 dl hideg tejjel robotgéppel felverjük,amig jó kemény állagú nem lesz,kb 3-4 perc.A kihült lapra rákenjük a krémet,a másik lapot felkockázzuk és a krém tetejére sorba rakjuk,majd a vágások mellett az alsó lapot is bevagdossuk,tetejét leporcukrozzuk és kb 15 percre hideg helyre tesszük,de csak azért ennyire,mert többet nem tudunk várni,muszály megkóstolni.
Ha nincs a kész krémporunk,akkor 1 csm vanilia pudingot 3dl tejben a szokott módon megfözünk,kihütjük és 25dkg margarint,20dkg porcukorral kikeverünk habosra,vanilin cukrot adunk hozzá és a kihült pudinggal összekeverjük és a két lap közé töltjük.Ezzel a krémmel csinálva nem kell előre felvágni a felső lapot.1 óra pihentetés után szelhető és fogyasztható.
A krémet ízesithetjük citromhéjjal és a levével vagy csinálhatjuk csokoládémázzal a tetején,mindenképpen nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.