Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gyors kovaszoskenyer

felvitel dátuma: 2014-11-19 16:48:20       mai nézettség: 2       nézettség: 2459
részletes recept
Gyors kovaszoskenyer
Hozzávalók 1 személyre:
Elozo este elkeszitjuk: 40 dkg liszt 1-1,5 ek gyors eleszto ( instant) 3 dl viz Masnap: 60 dkg liszt 0,5 dl olaj 2 tk so 2-2,5 ek gyors eleszto ( instant) 2-3 dl viz
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
Elozo este elkeszitjuk a hozzavalokbol a kovaszos masszat.Lefedve a konyha pulton hagyom. Masnap a tobbi hozzavalot hozzaadagolva elkeszitjuk a tesztankat.Jol kidolgozzuk es 2 -szer 40 percet kelesztjuk. Az elso dagasztas utan megformazom a veknit es begyujtom a sutot 250 fokra allitva.Sutopapirral belelt jenaiba teszem. Kelesztem tovabbi 40 percet a sutopapirral belelt jenaiban es letakarom a kelesztesi idoalatt. Sutes elott bemetszem a tetejet 3 helyen ,jo alaposan lespriccelem vizzel a jenai tetejet es kicsit a kenyerre is spriccelek.Letakarom a jenait es beteszem a sutobe kb 45 percig sutom.Ahogy vilagosra sult a kenyer ,leveszem a tetejet es a sutobe visszateve tovabbi 10-15 percig sutom ,mig kello piros lesz a szine.A sutobol kiveve megspricceljuk a kenyer tetejet egy keves vizzel,hogy ropogos es cserepes legyen a heja.Sutoracsra teve kihutjuk. Keszithetjuk olyan tepsiben is aminek van teteje,vagy vas labasban,nem szukseges jenai
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Gábor Julianna 2014 november 21

Megfogom sütni és fölteszem a fényképet!Már sütöttem hasonló cipót.

0/10 eva tothne karolyii 2014 november 21

Erdemes kiprobalni. Nekunk bevalt es a csalad egyik kedvence lett. Sok sikert es varom a kepet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*