2 cs 20dkg háztartási keksz
Kakaós krém :500ml tes, 2 ek liszt ,4 ek cukor,3 ek kakaó,
fél tábla étcsoki ,
Vanílíás- dióskrém :500ml tej,3 ek liszt,3 cs vaníliás cukor,4 ek cukor, 2 tojássárgája,fél dióaroma
Tetejére:100g csokoládé ,1 ek olaj
A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját.
Elkészítjük az első krémet, a kakaósat úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és felfőzzük, ameddig pudingszerű lesz. Forrón ráöntjük óvatosan a kekszekre és elsimítjuk rajtuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
Ezután megcsináljuk a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe és már nem fog elcsúszni.
Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre és elsimítjuk,kárakosgatjuk a következő sor kekszet,erre megint kakaós krém kerül,tetejére egy sor keksz. A kekszet bevonjuk tortabevonóval. Másnapra nagyon jól összepuhul,és igazán finom lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.