2 pohár kefir (2x175gr)4 db tojás
40 dkg liszt
20 dkg cukor
2 dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg eper
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg eper
A tetejére:
csokidara
A tojást a cukorral abosra kavarjuk, hozzáadjuk a kefirt, az olajat.
Egy másik tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a tojásos masszához keverjük kisebb részletekben.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk és beleszórjuk a megmosott lecsurgatott epret.
Szórhatunk a tetejére cukrot és így is fogyaszthatjuk.
180 fokon, 30-40 perc alatt meg sütjük (tű próba).
Meg várjuk míg ki hűl és utána szeleteljük.
Az eperhabhoz a tojások fehérjét egy tűzálló tálba tesszük, és fel verjük.
Az epret meg mossuk, lecsepegtetjük és villával összetörjük.
Egy lábosban közben vizet melegítünk, erre tesszük a tálat és apródonként beleadagoljuk a cukrott, és az epret.
Körülbelül 20-30 percig kevergetjük (robotgéppel), a gőz fölött.
Ha kész megvárjuk míg kihűl és a hűtőbe rakjuk.
A süteményt felkockázzuk és a tetejére egy kanál eperhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.