Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Gyors kefires (epres) süti eper habbal

felvitel dátuma: 2012-06-22 21:35:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2706
részletes recept
Gyors kefires (epres) süti eper habbal
Hozzávalók 8 személyre:

2 pohár kefir (2x175gr)4 db tojás
40 dkg liszt
20 dkg cukor
2 dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg eper

A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg eper

A tetejére:
csokidara

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tojást a cukorral abosra kavarjukhozzáadjuk a kefirtaz olajat.
Egy másik tálba összekeverjük a lisztetsütőporral, és a tojásos masszához keverjük kisebb részletekben.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk és beleszórjuk a megmosott lecsurgatott epret.
Szórhatunk a tetejére cukrot és így is fogyaszthatjuk.
180 fokon, 30-40 perc alatt meg sütjük (tű próba).

Meg várjuk míg ki hűl és utána szeleteljük.

Az eperhabhoz a tojások fehérjét egy tűzálló tálba tesszük, és fel verjük.
Az epret meg mossuk, lecsepegtetjük és villával összetörjük.
Egy lábosban közben vizet melegítünk, erre tesszük a tálat és apródonként beleadagoljuk a cukrott, és az epret.
Körülbelül 20-30 percig kevergetjük (robotgéppel), a gőz fölött.
Ha kész megvárjuk míg kihűl és a hűtőbe rakjuk.

A süteményt felkockázzuk és a tetejére egy kanál eperhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*