Nagyon finom lehet! Ezt a verziót még nem próbáltam, biztosan hamarosan sort kerítek rá! Köszönöm a receptet, mentettem!
Tésztához:
Töltelék – I.:
Töltelék – II.:
Kenéshez: olvasztott vaj/margarin
Tetejére:porcukor (elhagyható)
A tálba szitált lisztben mélyedést készítünk. Beletesszük a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és ráöntjük a langyos tej felét. Felfuttatjuk (10-15 perc). Beleöntjük a maradék langyos tejet, a tojás sárgáját, a pici sót, összedolgozzuk. Majd a langyos vajat/margarint, és szép sima tésztát készítünk. – Letakarva 45 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 25*30/35cm), olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük.
I. Töltelék: Rászórjuk a cukrozott kakaót.
II. Töltelék: A tojásfehérjét felverjük habnak, és belekeverjük a kakaós cukrot. A masszát a megkent tésztára kenjük.
A rövidebb oldalától feltekerjük, és 12 szeletre vágjuk.
Vajazott/margarinozott – szilikon lapos – tepsibe rakjuk, kicsit távolabb egymástól.
Nem kell még keleszteni, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük (sütő függő!!!!).
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.