Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Gyors fehérkrémes

felvitel dátuma: 2011-10-16 21:03:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2530
részletes recept
Gyors fehérkrémes
Hozzávalók 10 személyre:

40dkg liszt,1 sütőpor,2dkg élesztő,1dl tej,3evkanál porcukor,1db tojás,15dkg zsir,1kiskanál kristálycukor,vaniliáscukor.Még porcukor a szóráshoz 4-5dkg

A krémhez: 4dl tej 4 evkanál liszt,vagy egy csm vaniliás pudingpor,25dkg ráma,25dkg porcukor,1csm vaniliáscukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tejben a kanál cukorral felfuttatom az élesztőt,addig a lisztet tálba rakom,bele a sütőpor ,a porcukor a zsiradék és összemorzsolom porhanyósra,hozzáadom a tojást és a felfutott élesztőt.Összegyúrom,3 bucit csinálok és a bucikat lisztezett deszkán tepsi méretűre vékonyra nyújtom.A tepsi hátulját meglisztezem és ráfektetem a lapot és forró sütőben 170 fokon kb 8 perc alatt egyenként kisütöm.Deszkára tolom óvatosan,hogy el ne törjenek  kés segitségével ha leragadna és kihűtöm őket.Addig elkészítem a krémet.

Krém:A hideg tejben elkeverem csómómentesre a lisztet és lassan sűrűsödésig felfőzöm.Leveszem a tűzről és többször átkeverve simára keverem.Kihűtöm.A vajat a cukorral habosra keverem,beleteszem a vaniliáscukrot és a kihűlt tejes krémet.Átkeverem és a krémet kétfelé osztva a lapokra kenem.A harmadik lappal befedem és bőven meghintem porcukorral.Fél óra múlva ehető.A főzöttkrémet pudinggal is lehet helyettesíteni.A zacskón leirtak szerint készítjük el.

Megjegyzés: ha van idő lehet a tésztát hajtogatni,kétszer 10 perces pihenővel,de nem szükséges.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4527

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 17

Jaj, de megkóstolnám, szuperul néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*