Jaj, de megkóstolnám, szuperul néz ki!
40dkg liszt,1 sütőpor,2dkg élesztő,1dl tej,3evkanál porcukor,1db tojás,15dkg zsir,1kiskanál kristálycukor,vaniliáscukor.Még porcukor a szóráshoz 4-5dkg
A krémhez: 4dl tej 4 evkanál liszt,vagy egy csm vaniliás pudingpor,25dkg ráma,25dkg porcukor,1csm vaniliáscukor
A tejben a kanál cukorral felfuttatom az élesztőt,addig a lisztet tálba rakom,bele a sütőpor ,a porcukor a zsiradék és összemorzsolom porhanyósra,hozzáadom a tojást és a felfutott élesztőt.Összegyúrom,3 bucit csinálok és a bucikat lisztezett deszkán tepsi méretűre vékonyra nyújtom.A tepsi hátulját meglisztezem és ráfektetem a lapot és forró sütőben 170 fokon kb 8 perc alatt egyenként kisütöm.Deszkára tolom óvatosan,hogy el ne törjenek kés segitségével ha leragadna és kihűtöm őket.Addig elkészítem a krémet.
Krém:A hideg tejben elkeverem csómómentesre a lisztet és lassan sűrűsödésig felfőzöm.Leveszem a tűzről és többször átkeverve simára keverem.Kihűtöm.A vajat a cukorral habosra keverem,beleteszem a vaniliáscukrot és a kihűlt tejes krémet.Átkeverem és a krémet kétfelé osztva a lapokra kenem.A harmadik lappal befedem és bőven meghintem porcukorral.Fél óra múlva ehető.A főzöttkrémet pudinggal is lehet helyettesíteni.A zacskón leirtak szerint készítjük el.
Megjegyzés: ha van idő lehet a tésztát hajtogatni,kétszer 10 perces pihenővel,de nem szükséges.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.