Nagyon fincsinek tűnik!
(Mezei Elmira receptje alapján)
A száraz alapanyagokat összekeverem. A tojást felverem a vízzel és habverővel elkeverem a száraz és nedves alapanyagokat, egynemű massza legyen. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A sütőpapírral bélelt kenyérformába teszem a masszát és kb. 30 percig készre sütöm. Kiszedem a sütőpapírt lehúzom róla, rácson kihűtöm.
Én melegszendvicset készítettem belőle: szalámi, sajt, házi kecup.
Nagyon fincsinek tűnik!
Finomnak tűnik! Ügyes vagy!!!!
Mekkora kenyérformába tetted, mert nekem 2 féle méretem is van...
A legkisebb kenyérsütőformába, kb. 10x20cm-es a forma...
Istenem, hogy jött föl ez így neked?, nekem egyáltalán nem jön föl egyetlan paleo kenyér sem, nagyon sokat próbálkozom, és sehogyan se megy, én most sírva fakadok... mindegyik kenyerem pocsék, pocsékabbnál pocsékabb, 30 perce dobtam ki az előzőt a kukába
Kedves Judit, nem tudom mi lehet a gond Nálad...sajnos. Nem kell magas kenyerekre gondolni a paleoban ezek kb. 1-2 ujjnyi vastagságúak.
ez az első kenyérrecept ami nekem sem sikerült. nagyon hig is lett a tészta. nem lehet h a dkg helyett ek. az adag? /tehát nem 3 dkg, hanem 3 ek?/
szia zsuzsa!probald meg 1,5dl vizzel,en ugy csinalom es nem annyira vizes,es 3dkg.szerintem tökeletes,nagyon finom kenyer:-)
jó, köszönöm, adok neki még egy esélyt! :) kipróbálom 1,5 dl-rel.
Sziasztok, Sajnos Nekem sem sikerült ez a kenyérke, nem értem miért, 2 szelet szalámi meg pláne nem fér rá, max egy vékony csík, mondjuk egy ujjnyi :(((((
Ezek a szalámik ilyen apró kolbászkák voltak, amúgy ez a paleo recept Mezei Elmíra receptje alapján van, nekem sikerült, pontosan 3 dkg van írva, a bolti kókuszliszt pedig töményebb mint a darált kókuszreszelék teljesen más az egész...
OK, köszönöm a választ, akkor következik egy újabb próbálkozás, darált kókuszreszelékből :))
Sziasztok, jó lenne ha valaki nem is tudom, hogy mit csinálna ahhoz, hogy egyrészt elhiggyem, másrészt meg nekem is sikerülne 1x az életben... 20x kenyér próbálkozásom, mindet megeszem, ez nem gond (vhogy félbevágom, és pírítom, hogy emészthető legyen) de a lényeg, hogy ami az itteni 4.ik képen is látszik, az nálam az elképzelhetetlen kategória, de magasan... Persze az egész azért van, hogy ne csináljak egyáltalán de kenyeret, de ettól a mókától elvonatkoztatva is kezdek már erőteljesen dühös lenni...
Sziasztok! Nekem sem ilyen sose jön fel szódabikarbónával,és a kép-ez hihetetlen.Sosem ilyen.
Én is most készülök paleós kenyeret sütni, és keresem a recepteket, amivel kezdhetek. Nagyon nem szeretnék csalódni.:-) Ezt jónak találom (a kép alapján), de szerintem ez minimum dupla adag lehet, hogy ilyen nagy kenyér lett pár dekagramm hozzávalóból. Szerintem aki ezt "csak" a fenti adaggal készítette, azért nem sikerült neki. Én biztosan dupla adaggal kezdem, mert eleve nem éri meg kicsiben készíteni, legfeljebb lefagyasztom, ha sok lesz. Majd jelentkezem, hogy hogyan is sikerült. :-)
Az internetes fotóknak sosem szabad hinni. Egyszerű halandó konyhájában a fotókon látható költemény nem valósítható meg. Ezek mind csak figyelemfelkeltő illusztrációk. Arról pedig hogy szódabikarbónától magas lesz egy olyan kenyér amiben nincs glutén, ne is álmodjatok! Hő hatására a szódabikarbónától felfúvódik a massza, akkor gyönyörű, a sütés félideje után meg összeesik. Hát miben kapaszkodik meg az a szerencsétlen szódabikarbóna glutén hiányában? Ennyi.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.