olaj a sütéshez + porcukor a szóráshoz
csipkebogyó lekvár (tetszés szerinti "mártogatós")
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, sót, vaníliás cukrot.
A tojás sárgákat kikeverjük a tejföllel, a rum aromával és hozzáöntjük a lisztes anyaghoz. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
25-30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokat vágunk, közepüket is bemetsszük, és áthúzzuk rajta az egyik csücsköt.
Nem túl forró olajban 4-5 percig sütjük, közben megforgatjuk, míg világosbarna lesz. (Ne sokat tegyünk egyszerre, mert megnőnek.)
Papírtörlőre tesszük. Csak a tetejüket szórjuk porcukorral. - És már lehet mártogatni.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.