Juhúúúúúúú, szia Mártikám! Ha lesz kis idod, majd írd le ugyanezt magyarul is, hehe! Látom, nagyon ugyes vagy, jó lenne, ha megosztanád velunk a receptjét, de ne ilyen "emzéperix" nyelven:)))) puszillak!
fél kg lisz
2 teáskanál só
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 kkanál cukor
langyos viz a dagasztáshoz és 1 dl olaj
1 db tojássárgája
A tejet meglangyositom, bele a cukor, az élesztő és 2 evkanál liszt.
Amig felfut, addig a lisztet a tálba teszem, sózom és egy tojássárgáját ütök bele, majd a felfuttatott kovászt hozzáadom és langyos vizzel bedagasztom és hozzádagasztom az olajat is fokozatosan.
Letakarom 10 percre.
Bekapcsolom a sütőt és 10 perc elteltével kinyújtom.
Majd hosszába és keresztbe bevagdosom, kb 13-15cm hosszú és 10cm széles téglalapokra.
A téglalapok két szélét behajtom egymásmellé és felüről kezdve feltekerem.
Sütőpapírt teszek a tepsibe és rárakom sorba a tekercseket, majd tetejüket keresztbe bevágom kétszer és mehet a sütőbe.
Amig készülnek a tekercsek annyi kelés elég nekik.165 fok 30-35perc légkeverés mellett.
Juhúúúúúúú, szia Mártikám! Ha lesz kis idod, majd írd le ugyanezt magyarul is, hehe! Látom, nagyon ugyes vagy, jó lenne, ha megosztanád velunk a receptjét, de ne ilyen "emzéperix" nyelven:)))) puszillak!
Koszike, Mártikám, ez így már nagyon is jó. Azért majd megtanulom azt az elozo cifra nyelvet is, hehe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.