4-6 db savanykás zöld alma almaszeletelovel felvagva ( kb 8 cikk/ alma) Fahéj ízlés szerint 1-2 marék dió durvára vágva 200 gr vaj vagy margarin 1+1/4 pohár cukor 1 pohár Liszt 2 tojás Forma kikenesehez: vaj Tetejére: porcukor
200 gr vajat 1 +1/4 pohár cukorral olvasszuk fel lábasban állandó kevergetes mellett.Vegyuk le a gazrol es adjunk hozza 1 pohár lisztet.Keverjuk csomomentesre es hagyjuk kihűlni. 2 tojást verjunk fel es adjuk a kihűlt tesztahoz.Alaposan keverjük ossze.Amig a tesztünk kihűl ,addig pucoljuk meg az almakat es almaszeletelovel szeleteljuk fel.Vajazzuk ki a torta formát ,majd az alma szeleteket egyenletesen teritsuk szét az alján.Az almakat szórjuk meg durvára vágott dióval es fahéjjal,majd öntsük ra a kihűlt tésztát.Gyenged razogatassal oszlassuk el a tésztát. 180 fokra Elore melegített sutoben kb 30-40 perc alatt süssük készre ( tuprobaig). Tálalás elott porcukorral szórjuk meg a tetejet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.