Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gyömbéres-chilis sertéstarja pikáns mártásban

felvitel dátuma: 2015-02-25 16:16:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1141
részletes recept
Gyömbéres-chilis sertéstarja pikáns mártásban
Hozzávalók 2 személyre:
  • 400 g sertéstarja (szeletelt, csont nélkül)
  • gyömbér ízlés szerint (reszelt)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • chili ízlés szerint (őrölt)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • kakukkfű ízlés szerint (őrölt)
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek worcestershire-szósz
  • 1 ek vörösborecet
  • 2 ek méz
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 dl napraforgó olaj
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk.
  2. Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük.
  3. Az apróra aprított hagymát olajba tesszük  és hozzáadjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnát is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát.
  4. Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődöttfelöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van.
  5. A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*