23 dkg fehér tönkölybúzaliszt
15 dkg xillit
1/2 cs. sütőpor
1 mk. fahéj
4 dkg friss reszelt gyömbér
12 dkg reszelt sütőtök /nyers /
12 dkg reszelt sárgarépa /nyers/
2 db narancs leve /kb 1-1,5 dl/ és héja
1/2 citrom leve és héja
2 db tojás
3 ek. olivaolaj
egy csipet só
A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé
20 dkg natur krémsajt vagy
egy nagy pohár /450 gramm/ natur joghurt amit egy éjszaka alatt lecsöpögtetünk.
A díszitéshez tetszőlegesen fondant virágok vagy különböző dekor szórócukrok, vagy citrom és narancshéj nagyon vékony csíkokra vágva!
A lisztet keverjük ki a fehéjjal, sóval, sütőporral.
A tojást keverjük habosra a cukorral, /xillit/ olajjal, citrom és narancs levével.
A répát, a sütőtököt,a gyömbért reszeljük le.
A lisztes keverékbe először a tojásos masszát öntsük bele, majd a lereszelt sütőtököt, sárgarépát, citrom-, és narancs héjjat.
Alaposan dolgozzuk össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele és először 20 percig 180 c°-on, majd 30 percig 160 C°-on süssük.
Végezzünk azért tűpróbát, mert nem minden sütő egyforma!
A mázhoz olvasszuk fel gőz fölött a fehér csokoládét, majd a gőzről levéve még melegen keversük simára benne a krémsajtot, /ill. a lecsöpögtetett joghurtot./
Ha kihült a krém, kenjük a kihült tortalapra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.