Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

felvitel dátuma: 2012-01-12 12:49:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1206
részletes recept
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
Hozzávalók 8 személyre:

4 tojás
1 bögre olaj
2 bögre cukor
2 bögre liszt
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1/2 tk
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt gyömbér
3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
1 bögre durvára darált dió
250 g mascarpone
3 ek cukor
1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

1.    A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
2.    Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett  sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
3.    Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
4.    Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
5.    Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
6.    Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
7.    Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
8.    Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
9.    Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
10.    Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük a krémet.

Szakács: csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*