4 tojás
1 bögre olaj
2 bögre cukor
2 bögre liszt
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt gyömbér
3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
1 bögre durvára darált dió
250 g mascarpone
3 ek cukor
1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
7. Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.