Már készül az enyém is Mandika.
10dkg virág
2 citrom
9 dl tiszta csapvíz
1,
2 csomag vaníliás cukor
Szedés után azonnal állj neki a mézkészítésnek, mert a virágok gyorsan bezárulnak és ilyenkor már nem érvényesülnek sem szín, sem zamatanyagai a mézben olyan intenzíven, mint amikor kinyílt virágokból készíted.Tedd szűrőszitába a virágokat, tiszta csapvíz alatt öblítsd át őket és öntsd egy megfelelő nagyságú fazékba. Karikázd fel a citromokat, de előtte jó alaposan mosd meg.
Citromkarikákat add hozzá a virágokhoz és mérd hozzá a tiszta csapvizet. Közepes lángon kezd el főzni a virágokat úgy, hogy csak lassan bugyogva forrjon.
30 - 35 perc főzés után szűrőszitán szűrd át egy másik edénybe és jól nyomkodd ki a benne maradt folyadékot.Öntsd hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat és lassan bugyogva főzd 1,5 órát, hogy a hamis méz kissé megszilárduljon.
Öntsd üvegekbe, zárd le jól a tetejét és fordítsd fejre az üvegeket
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.