Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt, 5 dkg fehér tönkölyliszt, 2,5 dkg búzasikér, ½ teáskanál XILIT, 1 teáskanál só, 2,5 dkg vaj, 1 dkg élesztő, (friss) 0,5 dl cukrozatlan habtejszín, 1,25 dl langyos víz, 1 tojás sárgája + 1 teáskanál tejfölt simára habarva
Elkészítése:
Természetesen beilleszthető cukorbetegek és inzulin-rezisztensek szénhidrát diétájába is!!
A számok:
1 kalácsbuciban – feltételezve, hogy egyformák lettek – 19,66 g ch van.
1 kalácsbuciban, ha nem durumliszttel készült, hanem mondjuk teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, akkor 15,91 g ch van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.