Lehet, hogy rosszul látom, de nincs meg a töltelék receptje, csak egy része.
A tésztához:
1 tojás
fél csésze liszt
fél csésze tej
negyed tk vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1/3 csésze szénsavas ásványvíz
csipetnyi só
olaj a sutéshez
A toltelékhez:
60 g darált dió
65 g durvára darált dió
1/3 csésze tejszín
2 ek rum (kihagyható)
50 g kristálycukor
1 tk orolt fahéj
A csokoládészószhoz:
50 g étcsokoládé
2 tojássárgája
fél ek vaj
fél csésze tej
2 ek kristálycukor
fél tk vaníliás cukor
1 tk kakaópor
1 ek rum (kihagyható)
A tejet, a tojást, a cukrot, a lisztet és a sót osszekeverjuk egy tálban. Hozzáadjuk a citromhéjat, csomómentesre keverjuk, majd az ásványvízzel higítjuk. Fél órára félretesszuk a tésztát, pihentetjuk.
Míg a tészta pihen, elkészítjuk a diós tolteléket: a tejszínt a cukorral osszeforraljuk, majd belekeverjuk a tobbi hozzávalót és további 3 percig forraljuk.
Fél óra elteltével felforrósítjuk a palacsintasutot, kevés olajat csepegtetunk bele, és megsutjuk a 4 palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tolteléket és félbe, majd még egyszer félbe, tehát negyedbe hajtjuk oket.
A csokoládészószhoz vízgoz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel egyutt, a vízgozrol levéve habverovel belekeverjuk eloszor a tojássárgájákat, majd a tobbi hozzávalót. Visszatesszuk a vízgoz felé és néhány percig melegítjuk a szószt.
A palacsintasutoben diónyi vajat felolvasztunk és kozepes lángon átmelegítjuk, kissé megpirítjuk a már megtoltott és osszehajtogatott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leontve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.