1 cs étkezési zselatin
250 ml friss gyümölcslé vagy gyümölcs szörp higítva
forma a kiöntéshez
ízlés szerint méz vagy édesítő
A zselatint feloldjuk a gyümölcs lében vagy a szörppel ,melegítsük csak ,majd így a formába öntjük.
Használhatunk frissen préselt gyümölcslevet is a gumicukor készítéséhez. Ekkor 1 deciliter gyümölcslében feloldunk 2 gramm zselésítőt, majd hozzáöntjük a többi gyümölcslevet, és belekeverünk 10 dkg mézet vagy bármilyen édesítőt. Alacsony lángon főzzük, amíg a zselésítő teljesen feloldódik. Fontos, hogy nem szabad felforralni.
Formákba adagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.