Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Gulyásleves marhából

felvitel dátuma: 2011-02-07 19:43:08       mai nézettség: 2       nézettség: 3775
részletes recept
Gulyásleves marhából
Hozzávalók 4 személyre:
marhapörkölt : 80 dkg
zsír: 1 evőkanál
vöröshagyma: 2 fej
zöldség: 1 szál
sárgarépa: 2 szál
fokhagyma: 4 gerezd
pirospaprika: 1 evőkanál
köménymag: csipetnyi
só: csipetnyi
fűszer keverék: 1 evőkanál
zöldpaprika: 2 zöld
paradicsom: 2 db
lecsó szósz : 2 evőkanál
burgonya: 50 dkg

Csipetkéhez:
tojás: 2 db 
liszt: 6 evőkanál
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
Megmaradt marhapörkölt. mint a pörkölthöz szoktuk.
Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és egy kevés vízzel feleresztjük.
Ha zsírjára pirult, beletesszük a maradék marhahúst, nagyon keveset fűszerezzük mivel a marhapörkölt már egy kész étel, gyakori kevergetés közben pároljuk.
Ha zsírjára sült, belekeverjük az őrölt köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot vagy a lecsót, és szükség szerint megint egy kevés vizet öntve alá-hogy le ne süljön-, tovább pároljuk.
Ha a hús már puha, felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, és mielőtt a burgonya is egészen megfőne, belefőzzük az egy tojásból gyúrt csipetkét.
Ha a kuktában főzzük , akkor a fokhagyma hozzáadása után egy kevés vizet öntünk a húsra, és lezárjuk a fedőt. Kb. 10 perc főzés után- amikor a hús már majdnem puha-, feleresztjük, és most már fedő lezárása nélkül főzzük készre, hiszen az apró kockára vágott burgonya, és csipetke percek alatt megfő.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*