Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Leves étel recept » gulyásleves darálthússal

felvitel dátuma: 2012-11-05 19:15:52       mai nézettség: 1       nézettség: 4875
részletes recept
gulyásleves darálthússal
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

30 dkg darált hús /marha, vagy sertés hús/
1 nagy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj, vagy zsír /zsírból kevesebb is elég/
néhány szem krumpli
2 szál sárga répa
2 szál fehér répa
1/4 fej karalábé
1/4 fej zellergumó
1 kávéskanál pirospaprika
1-1 db paprika, paradicsom /vagy piros arany, esetleg natúr lecsó 1 kanállal/
só, bors, őrölt, vagy egész köménymag, esetleg szerecsendió, babérlevél vagy őrölt babér
2 liter víz /lehet kevesebb, ki milyen sűrűn szereti/
csipetke vagy szárított kézi tarhonya

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A hagymát a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a húst és egy picit együtt pirítom. Ezután hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a fűszereket és a többi hozzávalót. Pici vízzel főzőm, kb. 30 percig, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit és a száraztésztát, felöntöm a kellő mennyiségű vízzel és készre főzöm! Ha friss csipetkét teszek bele, akkor azt csak akkor adom hozzá, ha már a krumpli is megfőtt! Annak ugyanis rövid főzési ideje.

A leveshez, kevés változtatással, csoporttársam Eva Gizella receptjét használtam!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*