Kedvenceim...:)
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb, 25- 30 dkg vöröshagyma, 2 nagy db sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 kis karika zeller, 30 dkg burgonya, (tisztított, ) fűszerpaprika, 1 tk őrölt kömény, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma,4 db zellerlevél, só, bors, ízlés szerint csipetke
A hagymát és a hús kockára vágom a zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, zöldségeket,és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet. Fedővel lefedve saját levében 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét.
Ezután kerülnek bele burgonya, az aprított petrezselyem és zeller zöld, felöntjük 2 l -2.5 l vízzel. Letakarva tovább főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük. Én most nem csipetkét tettem bele egy jó fél marék csigatésztát, és ezzel is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.