Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Gulyásleves borjúhússal

felvitel dátuma: 2015-09-13 13:47:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1546
részletes recept
Gulyásleves borjúhússal
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók

80 dkg borjúcomb, 25- 30 dkg vöröshagyma, 2 nagy db sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 kis karika zeller, 30 dkg burgonya, (tisztított, ) fűszerpaprika, 1 tk  őrölt kömény, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma,4 db zellerlevél, , bors, ízlés szerint csipetke

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A hagymát és a hús kockára vágom a zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, zöldségeket,és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet.   Fedővel lefedve saját levében 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét.

 Ezután kerülnek bele burgonya, az aprított petrezselyem és zeller zöld, felöntjük 2 l -2.5 l vízzel. Letakarva tovább főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük. Én most nem csipetkét tettem bele egy  fél marék csigatésztát, és ezzel is finom.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hardiné Somlói Terézia 2016 június 21

Kedvenceim...:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*