Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Gulyásleves

felvitel dátuma: 2019-06-16 17:28:03       mai nézettség: 2       nézettség: 609
részletes recept
Gulyásleves
Hozzávalók 12 személyre:

1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj vagy 2 ek folyékony zsir
1 kg lapocka vagy tarja
darált köménymag izlés szerint
ételizesitő, só
1 zöldpaprika
1 fél paradicsom vagy 1-2 ek lecsó
1 db pörköltszaftkocka
viz
3-4 db krumpli
1 kk őrölt pirospaprika

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, az étolajon vagy a zsiron megfonnyasztjuk. Közben a húst apró kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, kifehéredésig sütjük, kevergetjük, nehogy leégjen. Közben tesszünk rá darált köménymagot, ételizesitőt, sót, és lehet tenni rá 1 zöldpaprikát, esetleg egy fél paradicsomot is vagy 1-2 ek lecsót. Beletesszük a pörköltszaftkockát is. Jól összekeverjük és ha a hús már kifehéredik, akkor öntünk rá annyi vizet, amennyi gulyást szeretnénk. Amikor felforrt a viz, letakarjuk egy fedővel, teszünk bele 3-4, esetleg több apró kockákra vágott krumplit. Tovább főzzük, amikor a krumpli megpuhult, akkor egy fakanál segitségével szétnyomkodni a krumplit, megkóstolni a levét és ha kell, fűszerezzük még. Teszünk bele őrölt pirospaprikát is. Egyet forr, és kész a gulyás!

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*