1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj vagy 2 ek folyékony zsir
1 kg lapocka vagy tarja
darált köménymag izlés szerint
ételizesitő, só
1 zöldpaprika
1 fél paradicsom vagy 1-2 ek lecsó
1 db pörköltszaftkocka
viz
3-4 db krumpli
1 kk őrölt pirospaprika
A vöröshagymát apróra vágjuk, az étolajon vagy a zsiron megfonnyasztjuk. Közben a húst apró kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, kifehéredésig sütjük, kevergetjük, nehogy leégjen. Közben tesszünk rá darált köménymagot, ételizesitőt, sót, és lehet tenni rá 1 zöldpaprikát, esetleg egy fél paradicsomot is vagy 1-2 ek lecsót. Beletesszük a pörköltszaftkockát is. Jól összekeverjük és ha a hús már kifehéredik, akkor öntünk rá annyi vizet, amennyi gulyást szeretnénk. Amikor felforrt a viz, letakarjuk egy fedővel, teszünk bele 3-4, esetleg több apró kockákra vágott krumplit. Tovább főzzük, amikor a krumpli megpuhult, akkor egy fakanál segitségével szétnyomkodni a krumplit, megkóstolni a levét és ha kell, fűszerezzük még. Teszünk bele őrölt pirospaprikát is. Egyet forr, és kész a gulyás!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.