Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Gulyás leves

felvitel dátuma: 2013-08-29 17:36:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2833
részletes recept
Gulyás leves
Hozzávalók 5 személyre:
  • 30 dkg sovány marhahús
  • 40 dkg sovány disznóhús
  • 3-4 szál répa
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1/2 kicsi  zeller
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 tk Házi ételízesítő lehet bolti is
  • 1 fakanál fűszerpaprika
  • 1 fakanál őrölt köménymag
  • 10-12 szem egész bors
  • 1 evk só
  • 1 fél dl olaj
  • 3 l víz
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Pörköltnek való húst veszünk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a húst. Mivel a Marhahús nehezebben így külön is betehetjük elöbb azt majd a sertést . Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Mikor levét elfőtte hideg vízzel felengedjük,beletesszük a paprikát paradicsomot , ha a hús puhulni kezd, beletesszük a megtisztított hosszába vágott leves zöldségeket. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük ,közben az ízesítőket is beletesszük ,szájízünk szerint sózzuk borsozzuk .

Lehet bele tenni csipetkét is aki szereti ,én nem szoktam mert így szeretjük .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*