Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » gríztorta almával, aszalt gyümölccsel,zselével

felvitel dátuma: 2013-03-03 22:08:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1690
részletes recept
gríztorta almával, aszalt gyümölccsel,zselével
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók:

4-5 szem alma /kisebből 5, nagyobból 4/
5-5 dkg aszalt szilva és áfonya
15 dkg cukor
8 evőkanál búzadara
2.5 dl víz
őrölt fahéj
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor /főzős/
15 dkg vaj /margarin/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixáló por
a tetején: 1 cs. citromízű gyümölcskocsonya /lemon jelly/

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

Az almákat megmosom, meghámozom, /egy felet meghagyok a tetejére díszítéshez/ apró kockára vágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, megszórom fahéjjal. Az aszalt gyümölcsökből néhány szemet félreteszek a tetejére díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt almához öntöm és kevergetve megfőzöm vele. A pudingport a cukor másik felével /7.5 dkg/ szárazon összekeverem, majd a 4 dl tejjel megfőzöm! Félreteszem kihűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön.
A vajat habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom, és jól kikeverem.
Egy kerek tortaforma alját kibélelek, majd a grízes keveréket belesimítom, erre kerül a pudingos vajas krém. A tejszínt a fixálóval habbá verem és a pudingos krémre simítom, majd a félretett gyümölcsökkel díszítem. A gyümölcskocsonyaport a rajta lévő utasítás szerint elkészítem. /Fél liter vizet forralni, majd ebbe beleszórni a tasak tartalmát és simára keverni./ Kihűtöm és, amikor már kezd dermedni a feldíszített sütire kenem. Szeletelés előtt néhány órára, esetleg egy éjszakára hűtőbe teszem.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*