Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » grízgaluska, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-07-09 16:16:47       mai nézettség: 1       nézettség: 3823
részletes recept
grízgaluska, ahogy én készítem
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 tojás
pici , vagy 1 teáskanál ételízesítő
1 evőkanál olaj
késhegynyi szódabikarbóna /nagyon pici, el is hagyható/
gríz /kb.3 evőkanál/
szárított petrezselyem, kurkuma a színe miatt/ezek elhagyhatók/

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert rutinból készítem, és nem figyelek a mennyiségekre, de a tojás nagysága is befolyásolja a sikert.
Ajánlott a kifőzés előtt néhány órával korábban elkészíteni.
Én egy tálba teszem az összes hozzávalót /szoktam bele még szárított petrezselymet is tenni, a színe miatt egy kis kurkumát/ és jól elkeverem. Tejföl sűrűségűnek kell lennie. Egy, akár több órára a hűtőszekrénybe teszem, hogy a gríz szemek megdagadjanak. Amikor előveszem a főzéshez, már nem olyan folyós az állaga, mint az összeállításnál. Egy liter, forrásban lévő levesbe, vagy ételízesítős vízbe szaggatom kanállal. Akkora legyen az edény, hogy jól elférjenek főzés közben, mert többszörösére dagadnak.
Nem szabad elkeseredni, ha első, vagy akár többszöri próbálkozásra sem sikerül, mert előbb-utóbb, a többszöri próbálkozás sikert eredményez, és nagy örömöt okoz!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 július 9

Jaj köszike! A grízgaluska a kedvencem de elkészíteni nekem nehézséget okoz.

0/10 muterka 2012 július 10

Én is köszönöm Dalianisz! Bízom benne, hogy neked és másoknak is segíteni tudtam a saját tapasztalatommal! Sok sikert!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*