Nagyon ötletes!!!!
A lapokhoz:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tejföl.
A krémhez:3 dl tej
3 evőkanál gríz
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1db citrom leve.
Péter Jánosné könyvéből.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a porcukrot és a többit, alaposan összegyúrjuk, 4 cipót gömbölyítünk, kissé pihentetjük. Nyújtjuk,késhát vastagságúra, a formával kivágjuk a tésztát, a maradékot elosztjuk a többihez. Kis ideig pihentetjük/ fél óra/, a lapokat világosra sütjük.
Krém: A tejet felforraljuk, a grízt keményre főzzük benne, hűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a grízt, végül a citromlét.
1 lapot megkenünk grízes krémmel, befedjük egy másik lappal.Ezt baracklekvárral megkenjük, ráhelyezünk egy újabb lapot.Ezt grízes krémmel kenjük meg, befedjük a 4. lappal.Porcukorral meghintjük, díszítjük. Másnap lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.