Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Gríz lepény

felvitel dátuma: 2011-07-08 16:01:36       mai nézettség: 2       nézettség: 4033
részletes recept
Gríz lepény
Hozzávalók 3 személyre:
  • 500 ml tej
  • 200 gr búzadara ( gríz)
  • pici
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

   A tejet egy edényben felforraljuk, hozzádjuk a cukrot és a sót. Amikor forrni kezd , apránként hozzáadjuk a bőzadarát, folyamatosa kevergetés mellett sűrú tejbegrízt készítünk belőle. Még forrón kiborítjuk a tejbegrízt egy hőállő felületre,(pl gyúródeszka) , vizes kanállal vagy tortalapáttal egyenletesen elsimítjuk , hogy kb. 1,5 cm magas legyen. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk 3-4 cm-es kockákra. Egy tányérba beleütjük a tojásokat, villával kissé ekavarjuk, egy másik tányérba pedig odakészítjük a lisztet. Előbb a lisztbe majd a tojásba forgatjuk a tejbegríz kockákat , ezután forró olajban mindkét oldalukat  pirosra sütjük.  A tetejét megszórjuk porcukorral!

Jó étvágyat!!!

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*