A tejet egy edényben felforraljuk, hozzádjuk a cukrot és a sót. Amikor forrni kezd , apránként hozzáadjuk a bőzadarát, folyamatosa kevergetés mellett sűrú tejbegrízt készítünk belőle. Még forrón kiborítjuk a tejbegrízt egy hőállő felületre,(pl gyúródeszka) , vizes kanállal vagy tortalapáttal egyenletesen elsimítjuk , hogy kb. 1,5 cm magas legyen. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk 3-4 cm-es kockákra. Egy tányérba beleütjük a tojásokat, villával kissé ekavarjuk, egy másik tányérba pedig odakészítjük a lisztet. Előbb a lisztbe majd a tojásba forgatjuk a tejbegríz kockákat , ezután forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A tetejét megszórjuk porcukorral!
Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.