Jutkám, ez isteni!!!!!!!!!
1 db szűzpecsenye
2 evőkanál olivaolaj
1 mokkáskanák aprított kakukkfű
/ vagy morzsolt, szárított/
1/2 mokkáskanál dúrvára őrölt szines bors
1/2 mokkáskanál cayenne-i bors
Ananászos salátához:
1 db darabolt ananászkonzerv
3 db közepes paradicsom
1 db lilahagyma
1 evőkanál olivaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
A szűzpecsenyét hosszanti irányban majdnem átvágjuk, de vigyázzunk, hogy azért egyben maradjon.
A húst széthajtjuk, mint egy könyvet. Az olajat, kakukkfüvet, szines borsot, cayenne-i borsot összekeverjük és bekenjük vele a hús minden oldalát.
Egy óra hosszára visszatesszük a hűtőbe, hogy a fűszerek jól beivódjanak a rostok közé.
Sütés előtt egy lapos tűzálló tálat gyengén kikenünk olajjal, belefektetjük a fűszerezett húst és a hőforrástól 10 cm távolságra 5 percig grillezzük. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát 4 percig grillezzük.
Ha megsült, 5 percre letakarjuk, pihentetjük, majd a rostokra merőlegesen felszeleteljük.
Ananászos paradicsomsalátával tálaljuk. Ennél a receptnél én még steak burgonyát is kínáltam mellé.
Az ananászdarabokat ketté vágjuk, kb hasonló nagyságúra vágjuk a patadicsomokat is. A lilahagymát hajszálvékony karikákra szeljük. A petrezselyemzöldet jó apróra vágjuk, majd a köménytés az olivaolajat is hozzáadva jól elkeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.