Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
2 ek rétesliszt
3 ek dió
1 ekl kakaópor
1/2 csomag sütőpor
krém:
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
10 dkg grillázs
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Piskóta:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. ( sütőport előtte elkeverjük egy kevés liszttel )
A keményre vert fehérjét apránként hozzákeverjük, majd egy közepes tepsiben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tojást a sárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A grillázst ledaráljuk, és a kihűtött krémhez 1 ek –lal hozzáteszünk.
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt tojáskrémet.
A krémmel megkenjük a piskótát, és a megmaradt grillázzsal megszórjuk. Hidegre tesszük, és tálaláskor kockára vágjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.