Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Grillázs kocka

felvitel dátuma: 2012-03-24 19:33:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2320
részletes recept
Grillázs kocka
Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
2 ek rétesliszt
3 ek dió
1 ekl kakaópor
1/2 csomag sütőpor

krém:
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj

10 dkg grillázs

 

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Piskóta:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. ( sütőport előtte elkeverjük egy kevés liszttel )
A keményre vert fehérjét apránként hozzákeverjük, majd egy közepes tepsiben 180 fokon megsütjük.

Eközben a tojást a sárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A grillázst ledaráljuk, és a kihűtött krémhez 1 ek –lal hozzáteszünk.
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt tojáskrémet.
A krémmel megkenjük a piskótát, és a megmaradt grillázzsal megszórjuk. Hidegre tesszük, és tálaláskor kockára vágjuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*