Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Grillázs dióval formákban

felvitel dátuma: 2013-03-14 12:46:14       mai nézettség: 1       nézettség: 2685
részletes recept
Grillázs dióval  formákban
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 bögre apróra tört dió

2 bögre  kristálycukor

sütőpapír

fém süti formák

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 18 perc
Elkészítés:

 

1.    Előszészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük.

2.    A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú) serpenyőbe öntjük.

3.    Közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítjük. Egyszer csak elkezd kicsit összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Pont úgy fog kinézni, mintha olaj lenne. Ha esetleg maradnak benne kisebb cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről időben, a rögök később nem fognak érződni, de semmiképp se égessük túl!

4.    Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik, de ha már körülbelül gyantaszínű-világosbarna, akkor levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a  diót.

5.    Amint elkeverjük, rögtön a sütőpapírra csorgatjuk, minél vékonyabb rétegben.Sütemény formákat  helyeztem a sütőpapírra és ebbe csurgattam bele  ,hogy azt a formát  vegye fel .

 

6.       Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*