1 bögre apróra tört dió
2 bögre kristálycukor
sütőpapír
fém süti formák
1. Előszészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük.
2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú) serpenyőbe öntjük.
3. Közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítjük. Egyszer csak elkezd kicsit összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Pont úgy fog kinézni, mintha olaj lenne. Ha esetleg maradnak benne kisebb cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről időben, a rögök később nem fognak érződni, de semmiképp se égessük túl!
4. Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik, de ha már körülbelül gyantaszínű-világosbarna, akkor levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a diót.
5. Amint elkeverjük, rögtön a sütőpapírra csorgatjuk, minél vékonyabb rétegben.Sütemény formákat helyeztem a sütőpapírra és ebbe csurgattam bele ,hogy azt a formát vegye fel .
6. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.