Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Gregor szelet

felvitel dátuma: 2011-04-12 19:48:44       mai nézettség: 1       nézettség: 4765
részletes recept
Gregor szelet
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6-7 szelet gépsonka
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 

A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk és a 2 literes Ultra Plusz/Pro edénybe szeleteljük. Az edényt előtte kivajazzuk.

A Tupperware Kristály só-bors őrlővel fűszerezzük. Nekem só és egész bors vegyesen van az őrlőben!

Ráhelyezzük a gépsonka szeleteket úgy, hogy eltakarják a burgonyát. Ezt is kicsit fűszerezzük.

A Tupperware Kézi reszelő/szeletelővel a hagymát vékony karikára szeljük.

A szeletelt hagymát elterítjük a gépsonkán, majd a tejföllel leöntjük.

A tetejére a Konyhai Malomban lereszeljük a sajtot és ezt is a tetejére szórjuk.

Az edényt lefedjük a tetejével és addig sütjük, Kb. 20 perc, amíg a sajt megpirul.

 

Ajánlott Tupperware edények:

  • 2 literes Ultra Plusz/Pro edény
  • Konyhai Malom
  • Kristály só/borsőrlő
  • TW Konyhai előkészítő kés
  • Kézi reszelő/szeletelő
  • Tortalapát (ez az edényben való vágáshoz és kivételhez nagy segítség, ugyanis a Tupperware edényekben TILOS késsel vágni!)
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ancsa57 2011 június 3

Ez itt a reklám helye?

0/10 Marcsi64 2011 június 15

Kedves Ancsa. Igen ez itt a reklámnak is a helye. Sőt, ha megnézed van kimondottan olyan kategória, hogy Receptek Tupperware edényekben, a Fajta étel receptek kategóriában!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*