50dkg liszt
csipetnyi só
1 evk.cukor
reszelt citroméj
1,5dl tej
1db tojás
5dkg olvasztott margarin
2,5dkg élesztő
2 evk.liszt
1,dl tej
1kiskanál cukor
3dk olvasztott vaj a kenéshez
szilvalekvár
5dkg darált mák+10dk porcukor
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és a lisztet,megvárjuk mig felfut a kovász.
Addig a tálba szitálom a lisztet,sót,1db tojás ,1evk cukor
és a felfutott kovász, és kezdem begyúrni a tejjel és olvasztott vajjal a tésztát.Kidolgozom,lelisztezem,letakarom és 35-40 perc alatt langyos helyen megkelesztem.
Deszkára borítom,kettévágom és két nagy nudlit sodrok a kezemmel belőle,ezeket kb 3cm vastagon felszelem és a tenyeremben szétlapítom a szeleteket ,ebbe rakom a kemény lekvárt és gombócot formázok,majd egy lábasba vizet forralok,ráteszek egy szürőt,vagy pároló edény szürőjére teszem,de ne lógjon a vízbe a szita és leborítom egy magas falú lábassal,vagy tállal és 15 percig hagyom a gőzbe ,de előtte a gombócokat olv.vajjal megkenem,ha megkelnek,ne ragadjanak össze.Amikor kész ,tálra szedem ,újra megkenem olv.vajjal,meszórom cukros mákkal és csinálok mellé vanilia sodót,ezzel tálalom melegen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.