Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » gőzombóc

felvitel dátuma: 2013-10-13 19:20:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1682
részletes recept
gőzombóc
Hozzávalók 8 személyre:

50dkg liszt

csipetnyi

1 evk.cukor

reszelt citroméj

1,5dl tej

1db tojás

5dkg olvasztott margarin

2,5dkg élesztő

2 evk.liszt

1,dl tej

1kiskanál cukor

3dk olvasztott vaj a kenéshez

szilvalekvár

5dkg darált mák+10dk porcukor

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és a lisztet,megvárjuk mig felfut a kovász.

Addig a tálba szitálom a lisztet,sót,1db tojás ,1evk cukor

és a felfutott kovász, és kezdem begyúrni a tejjel és olvasztott vajjal a tésztát.Kidolgozom,lelisztezem,letakarom és 35-40 perc alatt langyos helyen megkelesztem.

Deszkára borítom,kettévágom és két nagy nudlit sodrok a kezemmel belőle,ezeket kb 3cm vastagon felszelem és a tenyeremben szétlapítom a szeleteket ,ebbe rakom a kemény lekvárt és gombócot formázok,majd egy lábasba vizet forralok,ráteszek egy szürőt,vagy pároló edény szürőjére teszem,de ne lógjon a vízbe a szita és leborítom egy magas falú lábassal,vagy tállal és 15 percig hagyom a gőzbe ,de előtte a gombócokat olv.vajjal megkenem,ha megkelnek,ne ragadjanak össze.Amikor kész ,tálra szedem ,újra megkenem olv.vajjal,meszórom cukros mákkal és csinálok mellé vanilia sodót,ezzel tálalom melegen.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=10407

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*