3 kg tisztított görögdinnye héj
3 db citrom+ a reszelt héja
75 dkg cukor
1 cs 4:1-ben dzsemfix
1 cs pektin
A dinnyehéj zöldjét levágjuk, majd felkockázzuk és feltesszük főni. Hozzáadunk 1,5 dl vizet, 2 dl citromlevet, 50 dkg kristálycukrot és néha megkeverve kb 1 óra hosszat főzzük.
Ha már úgy érezzük, hogy megpuhult, beletesszük a maradék 25 dkg cukorral összekevert pektint és a dzsemfixet.
Kevergetve kb 5-10 percig még főzzük, majd az előkészített üvegekbe töltjük, rátesszük a kupakokat, fejreállítjuk pár percre, majd száraz dunsztba tesszük.
Most készítettem először, nekem ízre finom lett, remélem nem romlik meg.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.