1,5 liter víz
1 púpos evőkanál só
4 ek ecet
3-4 ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál koriander mag
2 babérlevél
fél evőkanál szemes bors
egy teáskanál mustármag
1 evőkanál szárított kapor
1 kisebb dinnye
A fűszerekkel, másfél liter vízben savanyúság levet főzök, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegeket készítek elő.
Mosd meg a dinnye vagy dinnyék héját, vágd le vékonyan a héj külső zöld részét, majd szeleteld fel kis gerezdekre. Rakd bele kisebb vagy nagyobb méretű üvegekbe- Keverd át a felöntőlé hozzávalóit, és öntsd rá a dinnyékre, lepje el teljesen a folyadék Aki szeretne tehet rá tartósítót.Majd kupakkal zárd le
Ebből nekem két 750 ml üveggel lett,aki többet szeretne annak arányában növelje a főző lé adagot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.