80 dkg pulykahús /mell,comb,apró hús/
2 szál újhagyma
1,5 kg burgonya
5 dl joghurt
2 ek. mustár
1/2 citrom leve
só
őrölt fehér bors
oregánó
bazsalikom
szárnyas fűszer
ételízesítő
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A pulykahúst ledaráljuk.
Elkészítés: A húst befűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, szárnyas fűszerrel. Összedolgozzuk és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle. Egy olajozott tálcán vékonyra kilapítjuk. Grillen vagy serpenyőben átsütjük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, fehér borssal, citromlével,ételízesítővel,újhagymával és beleforgatjuk a burgonyát. Hűtőbe tesszük egy fél órára. Tálaláskor a lepényeket a burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.