Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Görög pulykalepény joghurtos burgonyával

felvitel dátuma: 2011-10-31 07:44:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2867
részletes recept
Görög pulykalepény joghurtos burgonyával
Hozzávalók 6 személyre:

80 dkg pulykahús /mell,comb,apró hús/

2 szál újhagyma

1,5 kg burgonya

5 dl joghurt

2 ek. mustár

1/2 citrom leve

őrölt fehér bors

oregánó

bazsalikom

szárnyas fűszer

ételízesítő

étolaj

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A pulykahúst  ledaráljuk.

 Elkészítés: A húst befűszerezzük  oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, szárnyas fűszerrel. Összedolgozzuk és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle. Egy olajozott tálcán vékonyra kilapítjuk. Grillen vagy serpenyőben átsütjük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, fehér borssal, citromlével,ételízesítővel,újhagymával és beleforgatjuk a burgonyát. Hűtőbe tesszük egy fél órára. Tálaláskor a lepényeket a burgonyával kínáljuk.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*