Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Görög joghurtos pácolt csirkecomb.

felvitel dátuma: 2015-10-02 13:27:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1718
részletes recept
Görög joghurtos pácolt csirkecomb.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db. csirkecomb,
400 g. görög joghurt, (esetleg 200 g. natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
1 kanál olíva olaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
1/2 citrom leve, és reszelt héja,
kevés ,
frissen őrölt bors.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
Nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot, vagy a natúr joghurtból, és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk, és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra
Porcelán sütőtálban,  vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°- on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.
Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni. 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*