Nagyon tetszik a recept, el is fogom készíteni. Köszönöm.
20 dkg finomliszt
10 dkg búzadara
2 kk szódabikarbóna
1 csipet só
36 dkg kristálycukor (lehet, hogy túl sok!)
2,5 dl joghurt
3 tojás
1 citrom
kevés vaj
A sziruphoz:
2,5 dl víz
25 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
Elomelegítjuk a sutot 160 fokra és kivajazunk egy 20X30 cm-es tepsit.
Osszekeverjuk a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát és a sót. Kézi habverovel osszedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljuk a citrom héját és hozzáteszunk a levébol is egy evokanálnyit. Ezután a ketto tálat osszeontjuk és fakanállal gyorsan osszekeverjuk. Beleontjuk a tepsibe, 40-50 perc alatt megsutjuk, tupróba!
Kozben a citromos szirupot is elkészítjuk: a vizet beleontjuk egy fazékba, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és levét is.Kevergetve felmelegítjuk, pár percig forraljuk.
A meleg suteményt villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk 15 percig, majd a maradék szirupot is rálocsolgatjuk. Kihulve kínáljuk.
Stahl Judit receptje alapján készult.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.