Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Göngyölt pulykamell boros aszaltszilvával

felvitel dátuma: 2011-03-16 10:28:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2387
részletes recept
Göngyölt pulykamell boros aszaltszilvával
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb szelet kicsontozott pulykamell
4 szelet főtt sonka
4 szelet ementáli sajt
30 dkg aszalt szilva
só, bors
1 csomó petrezselyem
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a sütéshez
40 dkg burgonya
1 dl édes bor
borecet, fahéj ízlés szerint
friss zöldség, citrom a díszítéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A pulykamellet egyenlő szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és fél órát pihentetni hagyjuk.
Mindegyikre 1 szelet sajtot, sonkát, egy csipet vágott petrezselyemzöldet, borsot, 5-6 szem előzőleg borban megáztatott szilvát teszünk.
Felgöngyöljük a húsokat, tűző tűvel összefogjuk és panírozzuk. Forró olajban őzbarnára sütjük. Majd slégen kettőbe vágjuk.
A maradék szilvát egy csepp borecettel, fahéjjal 5 percig fedő alatt átforrósítjuk.
Csak rázogatjuk, nem keverjük mert törik.
Megtisztítjuk a burgonyát, négybe vágjuk, megfőzzük, és kevés petrezselyemmel megszrjuk, enyhén megsózzuk.
Ízlésesen díszítve tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*