4 nagyobb szelet kicsontozott pulykamell
4 szelet főtt sonka
4 szelet ementáli sajt
30 dkg aszalt szilva
só, bors
1 csomó petrezselyem
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a sütéshez
40 dkg burgonya
1 dl édes bor
borecet, fahéj ízlés szerint
friss zöldség, citrom a díszítéshez
A pulykamellet egyenlő szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és fél órát pihentetni hagyjuk.
Mindegyikre 1 szelet sajtot, sonkát, egy csipet vágott petrezselyemzöldet, borsot, 5-6 szem előzőleg borban megáztatott szilvát teszünk.
Felgöngyöljük a húsokat, tűző tűvel összefogjuk és panírozzuk. Forró olajban őzbarnára sütjük. Majd slégen kettőbe vágjuk.
A maradék szilvát egy csepp borecettel, fahéjjal 5 percig fedő alatt átforrósítjuk.
Csak rázogatjuk, nem keverjük mert törik.
Megtisztítjuk a burgonyát, négybe vágjuk, megfőzzük, és kevés petrezselyemmel megszrjuk, enyhén megsózzuk.
Ízlésesen díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.