Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Göngyölt karaj

felvitel dátuma: 2011-08-05 14:16:32       mai nézettség: 1       nézettség: 7117
részletes recept
Göngyölt karaj
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertéskaraj csont nélkül

1 szál póréhagyma

10 szelet bacon szalonna

8 vékony szelet sonka vagy füstölt tarja

1 db piros kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

1 db zöld hegyes erős paprika

2 evőkanál mustár

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

1 kk.rozmaring

1kk.őrölt kömény

1 kk.őrölt fekete bors

1 kk.fokhagyma por

1 kk.ételízesítő

2 evőkanál olaj vagy zsír

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk,óvatosan kiklopfoljuk,hogy ne szakadjon szét. Sózzuk,befűszerezzük és megkenjük mustárral.

A paprikákat és a póréhagymát hosszában felszeleteljük.

Elkészítés:A karajt beborítjuk a bacon szeletekkel.Erre kerülnek a paprika és hagyma szeletek,végül a sonka vagy tarja szeletek.A húst felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk.Egy tepsibe tesszük a zsiradékkal és 2 dl vizet öntünk alá.Előmelegített sütőben egy órát közepes lángon sütjük.Ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.

Hosszában felvágjuk a fóliát és kb.20 percig tovább sütjük míg színt kap.

Kicsit hagyjuk hűlni majd felszeleteljük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 5

A fóliába göngyölt hús alá teszel zsíradokot és vizet? Ez érdekes. Minek kell? Fóliában a saját levében megsülne szerintem. Ezt kicsit bővebben leírnád nekem? Köszönöm. Egyébként istenien néz ki és biztos nagyon fincsi is.

0/10 kautz1009 2011 augusztus 5

Teljesen igazad van.Igazából csak azért teszem alá hogy ne égjen szárazon a tepsi.Miután kibontom a fóliát még a gőzben puhul is egy kicsit.Végül is csak a tepsit kímélem vele,lehet csak egy "rossz"szokás.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*