Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Gombócos káposzta

felvitel dátuma: 2011-09-26 17:37:49       mai nézettség: 1       nézettség: 4809
részletes recept
Gombócos káposzta
Hozzávalók 8 személyre:

1,5 kg savanyú káposzta

1 kg darált sertéshús

20 dkg rizs

3 fej vöröshagyma

20 dkg füstölt szalonna

3 kk.pirospaprika

őrölt fekete bors

2-3 db babérlevél

1-2 db csípós paprika /elhagyható/

2 db tojás

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A káposzta, ha túl savanyú átmossuk. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A rizst a szokott módon megfőzzük.

Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, fűszerekkel, tojással, a szalonna felével és egy fej apróra vágott hagymával. A hagymát előzőleg lepiríthatja, aki úgy szereti. Gombócokat formálunk a masszából. Egy lábasban kipirítjuk a szalonna másik felét hozzáadjuk a maradék hagymát. Megdinszteljük, majd ráteszünk 2-3 kk pirospaprikát babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. A lábasba teszünk a káposztából,  sorba rakjuk a gombócokat, majd betakarjuk  káposztával. Ha sok a gombóc vagy kisebb a lábasunk tehetjük több sorba,lényeg,hogy a tetejére káposzta kerüljön. Vízzel felöntjük. /ha Húsvétkor főzöm sonkalével öntöm fel/Nem kell, hogy teljesen ellepje. Fedővel letakarva közepes lángon kb 1,5 órát főzzük. Néha rázogassuk meg az edényt, keverni nem szabad!!

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Kis családom nem szereti a káposztaleveleket így ezt készítem töltött káposzta helyett.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 27

Fantasztikus, gyonyoru és én egyszeruen imádom!

0/10 kautz1009 2011 szeptember 27

Köszi szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*