Fantasztikus, gyonyoru és én egyszeruen imádom!
1,5 kg savanyú káposzta
1 kg darált sertéshús
20 dkg rizs
3 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
3 kk.pirospaprika
őrölt fekete bors
só
2-3 db babérlevél
1-2 db csípós paprika /elhagyható/
2 db tojás
Előkészítés: A káposzta, ha túl savanyú átmossuk. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A rizst a szokott módon megfőzzük.
Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, fűszerekkel, tojással, a szalonna felével és egy fej apróra vágott hagymával. A hagymát előzőleg lepiríthatja, aki úgy szereti. Gombócokat formálunk a masszából. Egy lábasban kipirítjuk a szalonna másik felét hozzáadjuk a maradék hagymát. Megdinszteljük, majd ráteszünk 2-3 kk pirospaprikát babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. A lábasba teszünk a káposztából, sorba rakjuk rá a gombócokat, majd betakarjuk káposztával. Ha sok a gombóc vagy kisebb a lábasunk tehetjük több sorba,lényeg,hogy a tetejére káposzta kerüljön. Vízzel felöntjük. /ha Húsvétkor főzöm sonkalével öntöm fel/Nem kell, hogy teljesen ellepje. Fedővel letakarva közepes lángon kb 1,5 órát főzzük. Néha rázogassuk meg az edényt, keverni nem szabad!!
Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Kis családom nem szereti a káposztaleveleket így ezt készítem töltött káposzta helyett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.