Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gombócos káposzta

felvitel dátuma: 2014-01-16 12:00:37       mai nézettség: 4       nézettség: 2588
részletes recept
Gombócos káposzta
Hozzávalók 6 személyre:
  • 80dkg savanyú káposzta
  • 60dkg darálthús(fele nekem most pulyka volt)
  • 1csésze rízs
  • 1fej vöröshagyma
  • 3-4gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • étolaj
  • 3ek liszt
  • 1csapott ek őröltpaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  •  egész bors
  • babérlevél
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
  1. A káposztát kicsavarjuk,vékony csíkokra rávágjuk a vöröshagymát,rádobunk 3-4 babérlevelet,ízlés szerint egészborsot,őrölt köményt,feltesszük főni,annyi vízben,hogy majd a gombócok is kényelmesen beleférjenek.
  2. A darálthúst összekeverjük a rizzsel,tojással,reszelt fokhagymával,őröltborssal,sóval.
  3. A mikor felforr a káposzta,kis gombócokat formálunk a húsos,rizses elegyünkből,és beletesszük.Fedő alatt lassú tűznél kb.60 percig főzzük.
  4. Az étolajból és lisztből rántást készítünk,hozzáadjuk az őrölt paprikát,hideg vízzel felengedjük,simára keverjük,és a leveshez öntjük.5-10 percig forraljuk.Tejföllel tálaljuk.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*