Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Gombóc leves

felvitel dátuma: 2012-02-24 16:33:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1576
részletes recept
Gombóc leves
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók:

·                            1 fej vöröshagyma

·                            3 szelet füstölt szalonna

·                            1/2 csomag zellerlevél (2-3 szál levele)

·                            3-4 szem burgonya

·                            1 tojás

·                            liszt

·                            só

·                            1 evőkanál pirospaprika

·                            ételízesítő

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprózott vöröshagymát, és egy pillanatra a zellerleveleket is megkapatjuk (csak a fele levelet szórjuk bele), ráhintünk egy kanál lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1,5-2 l vízzel és sózzuk, illetve ételízesítőt teszünk bele, majd visszamehet a tűzre.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a zubogó levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek (kb. az utolsó gombóc után 4-5 perccel) készen is van, lehet tálalni. Akkor igazán , ha a gombócok lágyak maradnak, nem keményednek meg.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*