Palacsintákhoz:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 ek. olaj
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 30 dkg gomba
- hagyma
- petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 ek liszt
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
-zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
A palacsintákhoz valókat összekeverem, habverővel összedolgozom és 8 szép, vékony palacsintát sütök belőle.
A töltelékhez a felszeletetlt gombát a péppé őrölt hagymával megpirítom (a szokásos módon előmelegítek egy AMC serpenyőt az első piros jelzésig, beledobom a gombaszeleteket, ráteszem a hagymapépet, sózom, petrezselyemmel megszórom, először fedő alatt párolom, majd kissé lepirítom).
A vajjal, liszttel és tejjel kissé sűrűbb besamel mártást készítek, sózom és belekeverem a megpirult gombát.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a palacsintákat, összehajtogatom, végeiket begyűröm, de inkább olyan laposabb, tasak formájúak legyenek.
Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, majd előmelegített AMC serpenyő aljára nagyon kevés olajat teszek és mindkét oldalukon szép pirosra sütöm a palacsintákat.
Tartárral, sült hasábburgonyával, vagy rizzsel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.