Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Gombával töltött paradicsom

felvitel dátuma: 2011-10-11 00:36:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1669
részletes recept
Gombával töltött paradicsom
Hozzávalók 2 személyre:

4 db közepes paradicsom

20 dkg gomba

1 evőkanál vaj

1 közepes fej hagyma apró kockára vágva

1 db tojás

1/2 pohár tejföl

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

4 dkg reszelt parmezán vagy valamilyen kemény sajt

1/2  m.kanál bors

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott gombát,sót, borsot, zöldpetrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvert tojást és addig kavargatjuk, míg meg nem szilárdul. A paradicsomok szár felőli végét vékonyan levágjuk, belsejüket egy karalábévájóval, vagy egy kiskanállal kiszedjük és az üregeket megsózzuk. A tojásos gombával a paradicsomokat megtöltjük és egy kivajazott kis tepsibe vagy lapos  jénai tálba tesszük .Tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk, erre sajtot reszelünk.

Forró sütőben 25 percig sütjük, majd 5 percig grillezzük, ha a sajtot akarjuk pirítani.

Rízs körettel kínáljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 október 11

Nagyon gusztusos!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*