biztos finom.
közepes cukkíni: 2 db
bögre rizs: 1 db
gomba: 10 dkg
közepes fej vöröshagyma: 1 db
étolaj: 3 evőkanál
ételízesítő: 1 evőkanál
petrezselyemzöld: 1 csomó
só: csipetnyi
őrölt pirospaprika: 1 kávéskanál
bors: csipetnyi
A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, belsejét kivájjuk, hogy csak egy ujjnyi vastag húsunk maradjon. Közben a rizst a tésztához hasonlóan főzzük ki ételízesítős vízben és szűrjük le.
Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és a gombát, majd adjuk hozzá a cukkini belsejét, és pirospaprikával megszórva keverjük 1-2 percig.
Ez után adjuk hozzá a főtt rizst. Ízesítjük vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
Végül a keverékkel töltsük meg a kivájt cukkinit, és tegyük egy tűzálló tálba, vagy tepsibe. Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben süssük kb 15 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.