Nagyon guszta, Terike átvállalta a gombát, így nagyon szeretem!!!!
Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. olíva olaj /étolaj is jó/
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek .joghurt
A feltéthez:
2 fej vöröshagyma
50 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg sonka
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
30 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.,Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot,kiforraljuk majd levesszük a lángról.
A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.