Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Gombás,sonkás pizza

felvitel dátuma: 2012-10-20 16:08:59       mai nézettség: 2       nézettség: 3318
részletes recept
Gombás,sonkás pizza
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

50 dkg finom liszt

3 dkg élesztő

2 ek. olíva olaj /étolaj is /

1 dl tej

csipet só

csipet cukor

2 dl langyos víz

1 ek .joghurt

A feltéthez:

2 fej vöröshagyma

50 dkg gomba

5 dkg füstölt szalonna

20 dkg sonka

őrölt fekete bors

oregánó

bazsalikom

4 dl paradicsomszósz vagy ketchup

30 dkg reszelt  trappista sajt

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.,Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot,kiforraljuk majd levesszük a lángról.

A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 október 20

Nagyon guszta, Terike átvállalta a gombát, így nagyon szeretem!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*